Ua faailoa mai e Malo Aufaatasi o le a siitia le tau o oloa mai fafo i le 2022

I lana Iloiloga o Felauaiga i le Gataifale mo le 2021, United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD) fai mai o le siisii ​​i le taimi nei o fua o uta uta, pe a tumau, e ono siitia ai le tau o oloa faaulufale mai i le lalolagi i le 11% ma le tau o tagata faatau i le 1.5% i le va o le taimi nei. ma le 2023.

1#. Ona o le malosi o le mana'omia, fa'apea fo'i ma mea faigaluega ma le fa'aletonu o container, fa'aitiitia le fa'atuatuaina o le tautua, fa'aletonu o le uafu, ma le tuai ona tuai, o lo'o fa'atupula'ia pea le le mautonu o le sapalai, ma o lo'o fa'amoemoe e tumau pea le maualuga o tau o uta.

2#. Afai e fa'aauau pea le si'itia o tau o uta uta, mai le taimi nei i le 2023, e ono si'itia le tau o oloa mai fafo i le lalolagi i le 11%, ma le tau o tagata fa'atau e ono si'itia i le 1.5%.

3#.E ala i le atunuu, a o siitia tau o felauaiga, o le US consumer price index o le a siitia i le 1.2%, ma Saina o le a siitia i le 1.4%.Mo atunuu laiti o loʻo faʻalagolago tele i oloa mai fafo e faʻafetaui ai le tele o manaʻoga o tagata faʻatau, e ono avea i latou ma tagata sili ona afaina i le faagasologa, ma o latou tau e ono siʻitia i luga ole 7.5%.

4#. Ona o le faasoasoaina o filifili, o tau o oloa faaeletonika, meafale ma lavalava ua sili ona siitia, faatasi ai ma le siʻitia o le lalolagi e le itiiti ifo i le 10%.

O le a'afiaga o le maualuga o tau o uta o le a sili atu i totonu o motu laiti tau atia'e (SIDS), lea e mafai ona va'aia le si'itia o tau mai fafo i le 24% ma tau o tagata fa'atau i le 7.5%.I atunu'u e le'i atia'e (LDC), e mafai ona si'itia le tau o tagata fa'atau i le 2.2%.

E oo atu i le faaiuga o le 2020, ua siitia le tau o uta i tulaga e lei faamoemoeina.Na atagia lea i le Shanghai Containerized Freight Index (SCFI).

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fuainumera o le SCFI i luga o le auala Shanghai-Europa e itiiti ifo i le $1,000 i le TEU ia Iuni 2020, na oso i le $4,000 i le TEU i le faaiuga o le 2020, ma siitia i le $7,552 i le TEU i le faaiuga o Novema 2021.

E le gata i lea, o tau o uta o loʻo faʻamoemoe e tumau pea le maualuga ona o le faʻaauau pea o manaoga faʻatasi ma le le mautonu o sapalai ma popolega i le lelei o felauaiga ma uafu.

E tusa ai ma le lipoti lata mai mai le Sea-Intelligence, o le Copenhagen-based maritime data and consultant company, e ono silia ma le lua tausaga e toe foi ai i tulaga masani o uta o le sami.

O su'esu'ega a le UNCTAD o lo'o fa'aalia ai o le maualuga o tau o uta e sili atu le a'afiaga i tau o tagata fa'atau o nisi oloa nai lo isi, aemaise o mea e sili atu ona tu'ufa'atasia i laina sapalai o le lalolagi, e pei o komipiuta, ma oloa fa'aeletoroni ma mea fa'apitoa.


Taimi meli: Nov-30-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou