Aso Fa'aSaina - Oketopa 1, 2021

Ole Aso Fa'aSaina ole aso 1 Oketopa, ole aso malolo fa'aletausaga fa'aletausaga e fa'amanatuina ile Malo o Saina.O le aso e fa'ai'u ai pulega fa'atupu fa'atupu ma le savaliga aga'i i faiga fa'atemokalasi.O se fa'ailoga taua tele i le tamaoaiga o tala fa'asolopito o le Malo Tele o Saina.

Saina-National-640x514

TALA I LE ASO FA'ATUNUU O SAINA

O le amataga o le Fouvalega a Saina i le 1911 na faʻaumatia ai le pulega faʻatupu ma faʻamalosia ai se galu faatemokalasi i Saina.O se taunuuga o taumafaiga a le malo faʻa-atunuu e faʻataunuʻuina tulafono faʻatemokalasi.

O le Aso Fa'aSaina e fa'amamaluina ai le amataga o le Wuchang Uprising lea na i'u ai i le fa'ai'uga o le Qing Dynasty ma mulimuli ane fa'avaeina le Malo Tele o Saina.I le aso 1 o Oketopa, 1949, na faalauiloa ai e le taitai o le Red Army, Mao Zedong, le faavaeina o le Malo Tele o Saina i le Tiananmen Square i luma o le motu o tagata e 300,000, a o talotaloina le fuʻa fou a Saina.

O le taʻutinoga na sosoo ai ma se taua i le va o tagata lea na tulaʻi mai ai le au komunisi manumalo i le malo o le atunuu.I le aso 2 o Tesema, 1949, i le fonotaga a le Fono a le Malo o Tagata Tutotonu, o le tautinoga e talia aloaia le aso 1 o Oketopa e avea ma Aso Faʻa-Saina na faʻamaonia e le Komiti Muamua a le Fono Faʻaupufai a Saina.

O lea na fa'ai'u ai se taua umi ma le mata'utia i le va o le vaega fa'a-Komunisi a Saina lea na ta'ita'ia e Mao ma le malo o Saina.O solo tetele a le militeri ma fa'apotopotoga tetele na faia mai le 1950 i le 1959 i le Aso Fa'aSaina i tausaga ta'itasi.I le 1960, na filifili ai le Komiti Tutotonu o le Communist Party of China (CPC) ma le Fono a le Setete e faafaigofie le faamanatuina.Na faʻaauau pea ona faia faʻasalalauga tetele i le Tiananmen Square seia oʻo i le 1970, e ui lava na faʻaleaogaina faʻataʻitaʻiga a le militeri.

O aso o le atunuu e sili ona taua, e le gata i le aganuu, ae faapea foi i le avea ma sui o setete tutoatasi ma le faiga malo o loo i ai nei.


Taimi meli: Sep-30-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou