2019 Lelei Lelei Fa'atonuga Fa'atonu Fa'atonu Fa'atonu

Tire Pressure Monitoring System (TPMS) e lapataia ai le avetaavale i suiga tetele o le mamafa i soo se tasi o paʻu e fa ma mafai ai e le avetaavale ona faʻaalia le mamafa o paʻu taʻitasi i luga o le Driver Information Center (DIC) aʻo gaioi le taavale ma lona nofoaga.drive.
E fa'aogaina e le TPMS le fa'atonuga o le tino (BCM), fa'apipi'i o meafaifa'aili (IPC), DIC, fa'avevesi fa'avevela (RF) fa'asalalau fa'asalalauga ma fa'asologa o fa'amaumauga i totonu o fa'apotopotoga ta'itasi/pa'u e fa'atino ai galuega fa'atino.
O le masini e ulufale atu i le tulaga tumau pe a tu le taavale ma le accelerometer i totonu o le sensor e le o faʻagaoioia. I lenei faiga, o le masini faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻiga paʻu taʻi 30 sekone ma naʻo le auina atu o faʻasalalauga faʻamalo pe a suia le mamafa o le ea.
A'o fa'atupula'ia le saoasaoa o le ta'avale, o le malosi o le centrifugal e fa'aagaoioia ai le fa'avavevave i totonu, lea e tu'u ai le masini i totonu o le ta'avale mode. I lenei faiga, o le masini fa'ata'ita'i fa'ata'ita'iga o pa'u ta'i 30 sekone ma tu'uina atu le ta'avale fa'aliliuga ta'i 60 sekone.
E ave e le BCM faʻamatalaga o loʻo i totonu o le faʻasalalauga RF taʻitasi ma faʻaliliuina i le faʻaogaina o le sensor, le sensor mode, ma le paʻu paʻu. Ona tuʻuina atu lea e le BCM le paʻu paʻu ma faʻamaumauga tulaga o paʻu i le DIC e ala i le faasologa o faʻamaumauga, lea e faʻaalia ai.
E fa'atusatusa pea e le masini lona fa'ata'ita'iga o le mamafa o lo'o i ai nei i lana fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'i muamua ma tu'uina atu i le faiga toe fua i so'o se taimi e iai se suiga 1.2 psi i le mamafa o pa'u.
A iloa e le TPMS se faʻaitiitia tele poʻo le faʻateleina o le paʻu paʻu, o le a faʻaalia se savali "CHECK PRESSURE PRESSURE" i luga o le DIC ma o le a faʻaalia se faʻailoga maualalo o paʻu i luga o le IPC. le mamafa o pa'u i le mamafa fautuaina ma ave le taavale i luga atu o le 25 maila i le itula (40 km/h) mo le itiiti ifo i le lua minute.
E mafai fo'i e le BCM ona iloa fa'aletonu i totonu o le TPMS. So'o se fa'aletonu e iloa o le a mafua ai ona fa'aalia e le DIC le fe'au "SERVICE TIRE MONITOR" ma fa'amumu pea le matauila TPMS IPC mo le minute e tasi i taimi uma e ki ai le afi se'ia fa'asa'o le sese. .
A iloa e le TPMS se pa'u tele o le pa'u pa'u, o le a fa'aalia se fe'au "CHECK PRESSURE PRESSURE" i luga o le DIC ma o le a aliali mai se fa'ailoga maualalo o le pa'u i luga o le mea faigaluega.
O fe'au ma fa'ailoga e mafai ona fa'amama e ala i le fetu'una'i o pa'u i le mamafa fautuaina ma ave le ta'avale i luga a'e o le 25 mph (40 km/h) mo le itiiti ifo i le lua minute. e le'i lelei le fa'apolokalameina o masini. Afai o lo'o ola pea le moli lapata'i, o lo'o i ai se fa'afitauli i le TPMS. Fa'amolemole fa'afeso'ota'i le fa'amatalaga a le kamupani gaosi oloa.
FAAMANATU: Toe a'oa'o le masini pa'u pa'u pe a vili le uili po'o le mae'a fo'i ona sui le masini pa'u. o le a fa'aalia i luga o le laulau meafaigaluega.
O fe'au ma fa'ailoga e mafai ona kilia e ala i le fetu'una'i o pa'u i le mamafa fautuaina ma ave le ta'avale i luga a'e o le 25 mph (40 km/h) mo le itiiti ifo i le lua minute.
FAAMANATU: O le taimi lava e mafai ai ona faʻaogaina le TPMS, e mafai ona aʻoaʻoina le faʻailoga tulaga ese (ID) code taʻitasi i le BCM memory. A uma ona aʻoaʻoina le ID sensor, o le a tagi le BCM. mauaina ma aoaoina.
E tatau i le BCM ona aʻoaʻoina ID sensor i le faasologa saʻo e iloa ai le nofoaga saʻo. O le ID muamua aʻoaʻoina e tofia i luma agavale, lona lua i luma taumatau, lona tolu i le taumatau pito i tua, ma le lona fa i le itu tauagavale pito i tua. .
FAAMANATU: O transducer taʻitasi o loʻo i ai se faʻaoga maualalo maualalo (LF) i totonu. Pe a faʻaaogaina le meafaigaluega i le tulaga galue, e maua mai ai faʻasalalauga maualalo maualalo e faʻagaoioia ai le masini. a'oa'o auala fa'asalalau i le TPMS a'oa'o ala, o le a tu'uina atu lena ID sensor i se tulaga i luga o le ta'avale e fa'atatau i lona fa'atonuga a'oa'o.
FAAMANATU: O le faʻaogaina o le masini e faʻaaogaina ai le faʻatupuina o le mamafa / faʻaititia o le auala. vave e faʻamaonia le suiga o le mamafa. Afai e tupu se suiga o le mamafa, e faʻasalalau le masini i le aʻoaʻoga.
A maua e le BCM se fa'asalalauga fa'aa'oa'oga i le TPMS a'oa'oga, o le a tu'uina atu lena ID fa'alogo i se tulaga i luga o le ta'avale e fa'atatau i lana fa'atonuga.
FAAMANATU: O le a fa'aleaogaina le fa'aa'oa'oga pe a fa'asolo le fa'amumu i le OFF po'o so'o se masini e le'i a'oa'oina mo le silia ma le lua minute. Afai e te fa'aleaogaina le a'oa'oga a'o le'i a'oa'oina le masini muamua, o le a fa'asaoina le ulua'i ID sensor. mo soʻo se mafuaʻaga pe a uma ona aʻoaʻoina le masini muamua, o ID uma o le a aveesea mai le BCM manatua ma o le DIC o le a faʻaalia se vase mo paʻu paʻu pe a faʻapipiʻiina.
Afai e te le fa'aogaina le meafaigaluega mata'ituina e amata ai le toe a'oa'o, e mafai ona e a'oa'oina ma le le iloa fa'ailoga sese mai isi ta'avale ua saunia e le TPMS. ua aʻoaʻoina ma e manaʻomia le faʻaleaogaina ma toe fai le faʻagasologa. I nei tulaga, e matua fautuaina lava le faia o le aʻoaʻoga TPMS mai isi taʻavale.
I tulaga o le faʻagaoioia o se masini faapitoa e le mafua ai ona tagi le pu, atonu e manaʻomia le feliuliuaʻi o le paʻu o le uili i se isi tulaga ona o le faailo o le masini e poloka e se isi vaega. o lo'o fa'agasolo lata ane isi faiga masani a'oa'oga fa'alogo;e le o toe fetuuna'i le mamafa o pa'u i luga o se isi ta'avale lata ane e fa'apipi'iina TPMS;ma o lo'o fa'agaioi lelei le fa'aogaina o mea e fa'aoga ai ki taofi paka:
Faʻasaga le ki faʻamalama ma tape le afi. E maua le DIC e ala i le lima-ala pulea i le itu taumatau o le uili. Faʻasalalau i le paʻu paʻu paʻu ma faʻamautinoa o loʻo faʻaalia le filifiliga e faʻaalia ai faʻamatalaga paʻu paʻu. O le fa'aaliga fa'amatalaga i le DIC e mafai ona ki ma tape e ala i le lisi o Filifiliga;
I le fa'aogaina o le meafaigaluega fa'ata'ita'i po'o le DIC, filifili le pa'u pa'u pa'u pa'u e toe a'oa'o. A mae'a lenei la'asaga, o le a fa'alogoina se pu fa'alua, ma o le a ola le moli fa'ailoga agavale pito i luma;
Amata i le pa'u agavale pito i luma, fa'aaoga se tasi o metotia nei e a'oa'o ai le mamafa o pa'u: Metotia 1: Uu le antenna a le meafaigaluega a le TPMS i le puipui pito o le pa'u i tafatafa o le au'a o lo'o i ai le alavai, ona oomi lea ma tatala le ki fa'agaoioi ma fa'atali mo le le pu e tagi.
Metotia 2: Faʻateleina / faʻaitiitia le mamafa o paʻu mo le 8 i le 10 sekone ma faʻatali mo le pu e tagi.
A uma ona tagitagi le pu, ia faaauau pea ona toe fai le faagasologa mo masini e tolu o totoe i le faasologa lenei: luma taumatau, tua taumatau, tua tauagavale;
A maeʻa ona aʻoaʻoina le masini LR, o le a faʻalogoina se pu e lua, e faʻaalia ai ua aʻoaʻoina uma masini;
FAAMANATU: E tatau ona aveese paʻu mai le uili e tusa ai ma faʻatonuga a le tagata gaosi paʻu. Faʻaaoga faʻamatalaga nei e aloese ai mai le faʻaleagaina i le taimi o le aveeseina / faʻapipiʻi.
FAAMANATU: E mafai e le TPMS ona tuʻuina atu se lapataiga maualalo maualalo pe afai e sui paʻu taavale i paʻu e leai se numera o le Tire Performance Standard Specification (TPC Spec). tulaga lapatai ausia e le TPC
Toe fa'aa'oa'o le pa'u pa'u pe'a pe a uma le uili po'o le sui o le pa'u o le pa'u (Va'ai i le Toe Fa'atonu.)
FAAMANATU: Aua ne'i tui so'o se sua pa'u po'o se mea fa'apipi'i pa'u aerosol i totonu o le pa'u ona e mafai ona fa'aletonu le masini o le pa'u o le pa'u. o luga o pa'u ma uili.
3. Ave'ese le sikilima TORX mai le pa'u pa'u masini ma toso sa'o mai le alavai o le pa'u.(Va'ai i le Ata 1.)
1. Fa'apipi'i le pa'u pa'u pa'u fa'amau i le alavai ma fa'apipi'i fou TORX sikulima. Tire pressure valve ma TORX sikulima e mo na'o le fa'aoga tasi;
3. Fa'aaogā le mea faigaluega fa'apipi'i a'a o le pa'u pa'u, toso i fafo le a'au o le valve i se itu e tutusa ma le pu o le valve i le au;
5. Faʻapipiʻi le paʻu i luga o le uili. Faʻapipiʻi le paʻu / uili faʻapipiʻi i le taʻavale. ma toe aʻoaʻo le masini faʻapipiʻi paʻu. (Vaʻai Faiga Faʻatonu.)
O le faʻamatalaga i lenei koluma e sau mai le paʻu paʻu mataʻituina faiga faʻamaumauga i totonu o le fale ma faʻaulufale mai taavale faʻamatalaga faʻamatalaga polokalama ProDemandR of Mitchell 1. Headquartered i Poway, Kalefonia, Mitchell 1 ua tuʻuina atu i le pisinisi taʻavale faʻatasi ai ma fofo faʻamatalaga faʻaleleia tupe faʻaalu talu mai le 1918.For. nisi fa'amatalaga, asiasi www.mitchell1.com.Ina faitau tala TPMS archive, asiasi www.moderntiredealer.com.


Taimi meli: Ian-08-2022

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou